Uitzendverbod dreigt voor Holland Centraal

Het Commissariaat voor de Media wil de zendmachtiging van Holland Centraal intrekken. Afgelopen donderdag werd het bestuur van de Leidse publieke omroep in een hoorzitting aan de tand gevoeld over de uitzendingen zoals die sinds 1 oktober plaatsvinden onder de naam Unity FM. Dit programma wordt verzorgd door het Leiderdorpse bedrijf Rudeboy Media. Dat bedrijf heeft van het Commissariaat voor de Media geen toestemming om uit te zenden en Holland Centraal kan de eigen machtiging ook niet overdragen. Of het daadwerkelijk tot een uitzendverbod komt blijkt binnen twee weken. Dan neemt het Commissariaat een besluit. De PvdA in de Leidse raad wil opheldering van CDA-wethouder de Haan die mediazaken in zijn portefeuille heeft. De partij zal in de raad van 27 oktober ook een motie indienen. Daarin vraagt de partij om een beleidsplan voor de lokale omroep, inzicht in kijk-, luister- en bereikscijfers en inzage in de jaarrekeningen van de omroep.

Verder wil de partij dat het college onderzoekt of de omroep in Holland Rijnlandverband gefinancierd kan worden. Het zou dan vanaf volgend jaar gaan om 1,30 euro per huishouden. Nu betalen niet alle gemeenten mee aan de publieke lokale omroep. Dit ‘free riders-gedrag’ is ook wethouder de Haan een doorn in het oog.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×