Foto: PR.

Hoge opkomst Inburgeringsdag Leiden en leiderdorp

Afgelopen zondag organiseerde Servicepunt Inburgering de eerste Leidse en Leiderdorpse Inburgeringsdag, met het doel zoveel mogelijk mensen te informeren en te spreken over de Wet inburgering en de bijbehorende cursus en examen. De belangstelling was groot en ruim 80% van de genodigden kwam naar het Leidse Stadhuis. Wethouder Gerda van den Berg (Jeugd, Welzijn en FinanciĆ«n) was samen met haar Leiderdorpse collega Leo Maat (Sociale Zaken) aanwezig en zei: “Wat een goede sfeer en wat een opkomst! Ik ben erg tevreden!”

Na een informatieve film kregen de 315 bezoekers een persoonlijk gesprek met een ‘casemanager’ van Servicepunt Inburgering. Tijdens dit gesprek werd gekeken of de betreffende persoon moet inburgeren of niet. Het belangrijkste onderdeel van de cursus is het leren van de Nederlandse taal. “De taal vloeiend leren spreken is ontzettend belangrijk, omdat je dan echt kunt meedoen aan de samenleving”, aldus wethouder Maat van Leiderdorp.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×