Wilde staking Leidse vuilnismannen

Leidse vuilnismannen hebben vandaag het werk neergelegd. Ze zijn boos over het stukgelopen overleg tussen de gemeente en de bonden. Vorige week bleek dat het college ontkende dat er een akkoord was om de verzelfstandiging van de dienst Beheer Openbare Ruimte (BOR) uit te stellen. Er zou slechts sprake zijn geweest van verkennende gesprekken. Door alle onduidelijkheden die er rond het overleg waren ontstaan legde wethouder Witteman afgelopen donderdag een deel van zijn portefeuille neer, omdat de problemen hem werden aangerekend. De vuilnismannen reageerden toen al woedend en dreigden met acties. Dat leidde vandaag dus tot een wilde staking. Volgens loco-burgemeester Gerda van den Berg gaan de vuilnismannen morgen weer aan het werk. “Dat hebben de bonden vanmiddag laten weten,” aldus Van den Berg die overigens een flink aantal vraagtekens bij de acties van vandaag zet. Zo noemt ze de staking voorbarig, omdat de gemeente wel degelijk bereid is om verder te onderhandelen met de bonden.

Door de staking bleef niet alleen in Leiden het huisvuil liggen. Ook in Oegstgeest, Kaag en Braassem en Zoeterwoude werd geen vuilnis opgehaald. De gemeente adviseert om de niet geleegde containers buiten te laten staan totdat ze alsnog geleegd zijn. Dat zou uiterlijk aanstaande zaterdag gebeurd moeten zijn. Ook grofvuil dat vandaag opgehaald zou worden, kan blijven liggen. Dat wordt morgen alsnog weggehaald.

Leiden Regio nvbor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×