Wijkraad Stevenshof verbaasd over tracékeuze Rijnlandroute

DE Wijkraad Stevenshof is verbaasd over het besluit van Minister Eurlings, over het tracé van de Rijnlandroute. De minister zou willen kiezen voor het N11-Westtracé. Op die manier wordt Leiden aldus de wijkraad ook aan de zuidkant helemaal omsloten door een snelweg. Die snelweg verbindt de A4 en A44 met elkaar, maar heeft geen aansluitingen. Bovendien wordt een uniek groen natuurgebied volgens de wijkraad onherstelbaar aangetast door de weg. Volgens de raad zal het Leidse wegennet geen voordeel van de Rijnlandroute ondervinden als voor dit tracé gekozen wordt. De Leidse wegen blijven verstopt, doordat er geen extra aansluitingen op de snelwegen gerealiseerd worden. De aansluiting bij het Haagse Schouw wordt in dit tracé zelfs opgeheven.

De wijkraad begrijpt niet dat de minister nu al een keus gemaakt heeft. De Milieu Effect Rapportage is immers nog niet afgerond. In die rapportage staan twee varianten die niet alleen leiden tot betere ontsluiting van de regio, maar ook tot betere ontsluiting van Leiden. De wijkraad hoopt dat Provinciale Staten volgend jaar een onafhankelijk besluit zullen nemen.

Leiden Regio RijnlandRoute


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×