'Draai tariefverhoging Hoogvlietgarage terug'

Supermarktbedrijf Hoogvliet moet de verhoging van de parkeertarieven terugdraaien. Gebeurt dat niet, dan moet de garage aan de Kaardesteeg mogelijk op zondag dicht. Bezoekers van de garage moeten nu vijf euro per uur betalen en dat vindt het CDA Leiden veel te duur. In het verleden is namelijk afgesproken dat de tarieven van de Hoogvliet de (veel lagere) gemeentelijke tarieven volgen. Als tegenprestatie werd de naam van de garage opgenomen in het Parkeerroute-informatiesysteem en kon er ook op zondag worden geparkeerd. Nu kost het stallen van de auto in de parkeergarage 145,5 euro. ,,Veel te veel”, oordeelt het Leidse raadslid Abraham Flippo van de christen-democraten. ,,Een tarief van vijf euro per uur ontneemt mensen de lust om de stad op hun gemak te verkennen. Op deze manier ontvluchten mensen de dure stad. Hier heeft alleen de uitbater van de garage voordeel van, maar niet de andere ondernemers in de stad. De nieuwe tarieven zijn niet erg collegiaal.”

Flippo verwacht dat zijn actie resultaat zal hebben. Wethouder Steegh heeft beloofd om, samen met het Centrummanagement, met Hoogvliet te gaan praten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×