Tentoonstelling historie Stadhuis en omgeving

De plannen zijn om deze week te beginnen met de herinrichting van het Stadhuisplein, als de weersomstandigheden het toelaten. Zoals het er nu uitziet is bij de start wel wat vorstverlet te verwachten. In het Stadhuis zelf, zal een tentoonstelling te zien zijn over de historie van het Stadhuis en omgeving. Enkele jaren geleden zijn bij opgravingen onder het Stadhuisplein, de Breestraat en de Vismarkt allerlei historische vondsten gedaan, die tezamen het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van dit stukje Leiden vertellen. Bijzondere gebruiksvoorwerpen geven een beeld van het leven van de bewoners van de Sleutelstad vanaf de 13e eeuw. Daarnaast komt ook de recentere geschiedenis aan bod, zoals de Stadshuisbrand en de bouw van het nieuwe Stadhuis, die in detail getoond worden.

De expositie zal van 6 januari tot en met 25 februari te zien zijn tijdens de openingstijden van het Stadhuis. Op 11 januari zal wethouder Jan-jaap de Haan de officiƫle opening verrichten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×