Podium van de beste meisjes van de jeugdloop, foto: PR.

Recorddeelname 'Runnersworld Leiden Bosloop'

Het was koud, maar zonnig en dankzij het sneeuwruimen door vrijwilligers van leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest, waren de bospaden goed begaanbaar. Ruim 1300 lopers begonnen gisteren met een sportieve start aan het nieuwe jaar. Zeker een recorddeelname voor deze tweede wedstrijd van het Zorg & Zekerheidcircuit: ‘Runnersworld Leiden Bosloop’.

Winnaars in de verschillende categorieën:

Bij de gezinsloop viel de familie Van Elk in de prijzen: Roos van Elk was de snelste overall en vond zus Amber op plaats drie op het erepodium. Broertje Sander was de snelste bij de jongens. Ze zijn alle drie lid van Leiden Atletiek.

Op de vijf kilometer waren het juist niet de jonkies die de dienst uitmaakten. Rachid Mohammadi uit Amsterdam en Silke Schmidt uit Leiden zijn de veertig al gepasseerd, maar waren de snelsten na de ronde door en om de Leidse Hout. Leiden Atletieker David Bronsveld werd tweede voor Luuk Munsterman uit Zevenhuizen.

Bij de vrouwen completeerden Liesbeth Voorthuijzen uit Den Haag en Merel van Steenbergen uit Boskoop het podium.

Van de maar liefst 600 lopers op de 10 kilometer was Said Kanfaoui net als bij de eerste wedstrijd in Lisse de snelste. Achter hem finishten twee Leiden Atletiekers: Edgard Creemers die bezig is met een comeback na maanden van achillesklachten en multi-talent Marnix Engels. Zena Wilsnach uit Noordwijk was de snelste vrouw voor Simone Rodewijk en Rinske Nijland.

Omdat de lus op het eiland bij de Merenwijk door opvriezing niet begaanbaar was, werd de langste afstand teruggebracht van 15 naar iets meer dan 14 kilometer. Het maakte voor de uitslag niet uit, want beide podia waren exact dezelfde als begin december in Lisse. Said Hayek won bij de mannen voor Leiden Atletieker Oskar de Kuijer en voormalig meervoudig winnaar Michael Woerden uit Mijdrecht. Atletiekvereniging AKU uit Uithoorn leverde met Anouk Claessens en Jolanda ten Brinke de snelste vrouwen. De Leidse Hanneke de Boer werd derde.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×