Henny Wiggers krijgt de gouden speld van de gemeente Leiden uit handen van burgemeester Lenferink. (Foto: business Club Leiden).

Gouden speld gemeente Leiden voor Henny Wiggers

Oud-ondernemer Henny Wiggers heeft van het college van burgemeester en wethouders de gouden speld van de gemeente Leiden voor externe relaties ontvangen. Wiggers is oprichter van de bekende kledingzaken “Henny‚Äôs Rits”. Vanuit zijn bedrijf heeft hij ook veel activiteiten ontwikkeld op maatschappelijk en cultureel gebied. Zo was hij oprichter van Sport 50, een groep van zakenlieden die aanvankelijk als doelstelling had het ondersteunen van de voetbalclub Roodenburg. De uit deze organisatie voortgekomen Business Club Leiden nam die doelstelling over en breidde dat uit naar een meer algemene sponsororganisatie. Burgemeester Lenferink rijkte de gouden speld gisteravond uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden.

Henny Wiggers ondersteunde naast Roodenburg ook de Leidse Rugbyclub DIOK. Daarnaast konden veel andere clubs een beroep op hem doen. Samen met Henny Kwik organiseerde hij het Leidse jazzevenement PROPOP, aanvankelijk in de Stadsgehoorzaal en later in In Casa en in Trianon.  Afgelopen jaar werd Henny 65 jaar. Het bedrijf wordt nu geleid door zijn zoon Jeroen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×