De scheidend voorzitter (met baard) tijdens de promotie van de 14e Wereld Gymnaestrada in december. Ook hier had Rob Beurse weer een leidende rol (Foto: PR).

Voorzitter stopt na kwart eeuw bij 90-jarig Groen-Wit

Een kwart eeuw gaf hij zijn beste krachten aan de Leidse gymnastiek- en volleybalvereniging Groen-Wit. Maar nu is dan echt het moment aangebroken waarop voorzitter Rob Beurse de spreekwoordelijke handdoek in de ring gooit. ,,Het is genoeg zo. Ik heb anderhalf jaar geleden, toen we naar een nieuwe locatie verhuisden, al aangegeven dat ik het na 25 jaar genoeg vind. Een opvolger hebben ze nog steeds niet gevonden. Ze staan tegenwoordig niet meer te trappelen..”

Niettemin zegt Beurse opgewekt dat het tussen de 350 en 400 leden tellende Groen-Wit een prima bestuur heeft en dus vooruit kan. Bijvoorbeeld naar de festiviteiten rond het 90-jarig bestaan. Dat wordt aanstaande zaterdag, 23 januari, gevierd met een `Glitter & Glamourfeest’ dat geheel in het teken zal staan van de jaren negentig. De festiviteiten vinden plaats in het nog bijna-nieuwe onderkomen: `De Arcade’ in de Brede School van Leiden aan de Octavialaan 61.

Juist in die behuizing heeft Beurse een oneindig aantal uren zitten. ,,We zaten vanaf 1950 in de voormalige praktijkschool aan de Lammenschanweg. Daar moesten we weg. Meer dan tien jaar heeft het geduurd voordat we een ruimte vonden die we enigszins konden betitelen als van onszelf. Geen enkele gymnastiekvereniging in Leiden heeft een eigen ruimte… maar hier in de Arcade horen we er bij en hebben we ook verantwoordelijkheid.”

Beurse wordt door medebestuursleden omschreven als ‘een duizendpoot’, wiens inbreng `waardevolle sporen heeft achtergelaten’. De scheidend voorzitter erkent dat hij voor veel vernieuwing heeft gezorgd. ,,Uiteraard niet in mijn eentje. Maar vroeger was het al bijzonder als iemand een flickflack maakte. Een salto, dat was ook wat… Dank zij veel betere instructiemethoden en nieuwe disciplines als acro-gym (en acro staat dan natuurlijk voor acrobatische) zijn de oefeningen veel beter geworden. En met turnen en acro-gym leveren we regelmatig Nederlandse kampioenen af. Ook de demo-gymnastiek, zeg maar een musical waar we gymnastiekoefeningen doen in plaats van zingen, heb ik ingevoerd. Ja, tien tot vijftien uur per week was ik wel met Groen-Wit bezig.”

Wat er voor in de plaats komt? ,,Een kleinkind, om te beginnen! En verder ga ik meehelpen bij een klein communicatiebureau, Pico. Genoeg uitdagingen komen er op mijn pad.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×