Trudy Kwik door Jan-Jaap de Haan in de bloemetjes gezet, foto's: Emile van Aelst.

De Haan noemt Trudy Kwik "Jazzvrouw van Leiden"

Na het optreden van Roos Jonker en George in de Waag gisteravond, werd Trudy Kwik door wethouder Jan-Jaap de Haan in de bloemetjes gezet. Volgens hem was de Leidse Jazzweek niet doorgegaan, als Trudy Kwik en haar bestuur zich niet zo keihard hadden ingezet en doorgeknokt hadden om deze Leidse Jazzweek, ondanks alle sponsorproblemen, toch door te laten gaan. Niet voor niets noemde hij haar dan ook de Jazzvrouw van Leiden.
In een uitverkochte Q-bus trad gisteravond Club Des Belugas Orchestra op, een uniek concert, want het was hun enige optreden in Nederland. Fans uit het hele land en zelfs uit Duitsland kwamen naar Leiden en organisator, Hans van Polanen, had met gemak het dubbele aantal kaarten kunnen verkopen. Als er volgend jaar weer een ‘Key Town Festival’ plaats vindt, verdient deze band zeker een herkansing. Het festival kon in verband met sponsorproblemen dit jaar geen doorgang vinden. Op You Tube is dit spetterende optreden te zien en te beluisteren.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×