Via de website Indimedia.nl worden krakers opgeroepen om zo snel mogelijk naar Leiden te komen om ontruiming te voorkomen. Er zouden inmiddels twee krakers zijn gearresteerd. Binnen zijn de krakers bezig met het barricaderen van het pand. (Foto's komen van de krakers zelf).

Nieuw krakersbolwerk In Leiden

Een grote groep krakers uit heel Nederland heeft afgelopen middag een groot leegstaand pand aan de Herengracht 36-38 gekraakt. De groep bestaat uit studenten, kunstenaars, koks en musici. Onder hen is ook een groep Leidenaren. De krakers willen in het pand expositieruimtes voor kunstenaars inrichten, een bibiliotheek en een eetcafe dat met profesionele koks gerund zal worden. Ook willen ze het pand gaan gebruiken voor lezingen en debatten.

Marco van Duijn van de Vrijplaats Koppenhinksteeg laat weten dat de vrijplaats niets met de kraakactie te maken heeft. “Ik wist wel dat er iets stond te gebeuren, maar wij zijn hier alleen ideologisch aan verbonden. Van een verhuizing is geen sprake, we blijven hier gewoon zitten, er is geen verhuisdoos ingepakt.” Half februari wil de gemeente de Vrijplaats Koppenhinksteeg ontruimen.

De politie is wel komen kijken, maar heeft niet ingegrepen. Het pand is door de krakers ‘De Paradoks’ genoemd. Het pand is eigendom van de Rijksgebouwendienst. De gemeente Leiden wil er appartementen, winkels en ateliers in bouwen.

Advertentie

Leiden De Paradoks


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×