Kampioen Thomas Kopecky, foto: PR.

Jonge Leidse Swift-renner Thomas Kopecky Nederlands Kampioen

Gisteren is de veelbelovende jeugdrenner van de Leidse Ren en Toer Vereniging Swift, Thomas Kopecky, kampioen veldrijden in jeugdcategorie 3 (9-jarigen) geworden. De kampioenschappen werden gehouden in het Brabantse Lieshout. Bij de 9-jarigen gingen 38 rennertjes van start. Thomas was in eerste instantie niet bij de koplopers, maar haalde elke ronde een paar plaatsen in. Halverwege ontstond er een kopgroep van drie renners, maar door het zware parcours hield dit geen stand. Met nog enkele ronden te gaan kneep Thomas er samen met de grote favoriet Owen Roelen tussen uit en richtte zich tijdens de laatste ronde op de beslissende aanval, waarop Owen geen antwoord had. Thomas kwam alleen zegevierend over de finish. Het Nederlands kampioenschap is een prachtige prestatie voor deze jonge renner uit Leiden. Meer info: www.swift-leiden.nl en www.wielerland.nl

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×