GroenLinks voert actie voor dubbelspoor Leiden - Utrecht

Zaterdag start GroenLinks een handtekeningenactie voor dubbelspoor tussen Utrecht en Leiden. Er zullen in alle steden langs dit traject handtekeningen worden opgehaald door kopstukken van de afdelingen, fractievoorzitters van de twee provinciale statenfracties en Tweede Kamerlid Kees Vendrik. De actie begint om 9.30 uur in Utrecht en wordt om 14.00 uur op station Leiden Centraal afgesloten door een korte manifestatie met onder andere voormalig wethouder van Verkeer en wethouderskandidaat John Steegh. GroenLinks zal de handtekeningen, met een petitie waarin gevraagd wordt om voor 2015 een dubbelspoor aan te leggen, aanbieden aan de Tweede Kamer. “Dubbelspoor zorgt ervoor dat er meer treinen kunnen rijden en dat er minder vertraging en uitval zal zijn. Veel mensen zitten nu in een te slechte verbinding. Dubbelspoor is goed voor de Leidse economie, de Leidenaren en het milieu,” aldus lijsttrekker Pieter Kos van GroenLinks Leiden.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×