College wil 15 miljoen extra voor grondaankoop in Oostvlietpolder

Het College van B&W vraagt de gemeenteraad aanstaande donderdag om een extra krediet van 15 miljoen euro voor grondaankopen in de Oostvlietpolder. Daarnaast wordt niet uitgesloten dat in de toekomst nogmaals extra geld nodig zal zijn, als de verwerving van gronden duurder uitvalt dan nu verwacht. Tot nu toe stelde de gemeenteraad al kredieten ter beschikking van 21,4 miljoen euro. Een deel van dat geld is in het verleden al gebruikt voor grondaankopen en plankosten. Er is nog 5,9 miljoen in kas. “Te weinig,” zo oordeelt het college die dat geld wil besteden aan verdere planvorming, de aanleg van volkstuinen en groenontwikkeling. De Vereniging Vrienden van de Oostvlietpolder (VVO) spreekt van ‘smijten met gemeenschapsgeld’ en vindt dat het college een volstrekt onaanvaardbaar risico neemt door nog eens 15 miljoen euro uit te geven. De VVO denkt dat de kans groot is dat er na de verkiezingen helemaal geen bedrijventerrein in de Oostvlietpolder komt. “Dan zit de gemeente straks met nog meer grond die ze aan de straatstenen niet kwijt kan.”

Volgens de VVO probeert het zittende college zijn opvolgers voor een voldongen feit te plaatsen: “Door steeds meer geld in grondaankopen te steken wordt het voor een toekomstig college steeds moeilijker om géén bedrijventerrein aan te leggen. Alleen door grond te verkopen voor de aanleg van bedrijven kan het enorme verlies namelijk misschien nog een heel klein beetje goed gemaakt worden.  Het college geeft in de kredietaanvraag zelf aan dat het geen idee heeft óf er wel bedrijven zijn die zich in de Oostvlietpolder willen vestigen. Men heeft dus ook geen idee hoe het bedrijventerrein ooit volgebouwd moet worden. Men heeft geen idee hoe het bedrijventerrein ontsloten moet worden. Men heeft geen idee hoe het bedrijventerrein er uit moet komen te zien. Kortom, men heeft geen idee of de tientallen miljoenen die de Oostvlietpolder tot op heden al gekost heeft ooit terugverdiend kunnen worden.”

Advertentie

Leiden oosvlietpolder


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×