V.l.n.r. Edgar Polak (Bureau Discriminatiezaken), burgemeester Henri Lenferink, Julie van Schravendijk (voorzitter COC Leiden) en René Feenstra (Politie Hollands Midden) op het Leidse stadhuis bij de lancering van de campagne. (Foto: Pr).

Campagne tegen homodiscriminatie van start

Burgemeester Lenferink heeft vandaag de aftrap gegeven van de campagne ‘Homodiscriminatie? MELD HET!’ Ruim zeventig procent van de homo’s krijgt te maken met discriminatie of geweld als gevolg van hun seksuele oriëntatie. Dat kan om systematische pesterijen, bedreiging of fysiek geweld op werk, school of op straat gaan. Om de Leidse gegevens hierover in beeld te brengen is een speciale meldkaart ontwikkeld die bij onder andere het stadhuis, gaycafé de Roze Beurs, de politie en het COC Leiden af te halen is. De kaart is tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsproject van de Politie Hollands Midden, Bureau Discriminatiezaken en het COC Leiden. Het project is gestart omdat het aantal meldingen en de registratie van homogerelateerd geweld ver achterblijven bij de werkelijke aantallen.

Naast de ontwikkelde kaart worden in het kader van de campagne ook trainingen gegeven aan de politie. Ook wordt er gewerkt aan wijzigingen in het registratiesysteem en komen er voorlichtingsbijeenkomsten bij verschillende organisaties. Bij de politie is  René Feenstra (rene.feenstra@hollands-midden.politie.nl, 071-5258682) tot ‘aandachtsfunctionaris’ benoemd.

Meldingen op de kaart worden altijd door Feenstra of desgewenst door zijn vrouwelijke collega Myrthe Harting behandeld. Dit alles om het melden van incidenten voor slachtoffers en/of getuigen makkelijker te maken. Meer informatie staat op www.cocleiden.nl/discriminatie.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×