GroenLinks maakt overzicht leegstaande panden

GroenLinks Leiden start een online actie om erachter te komen hoeveel leegstand er is in Leiden. Op de website van de partij kan op een googlemap worden aangeven waar panden leegstaan. “Zo kan de gemeente deze leegstand actiever kan bestrijden,” denkt campagneleider Vincent Kagie. Kandidaat-raadslid Walter van Peijpe noemt de leegstaande panden verspilling van ruimte: “Ze zouden benut kunnen worden voor bijvoorbeeld studentenhuisvesting of ateliers. Elke meter telt in Leiden, daarom is het onaanvaardbaar dat er zoveel leegstaat.”

Op de website van GroenLinks kan in de kaart van Leiden worden aangegeven waar leegstand is. Iedereen kan daar aan bijdragen via googlemaps, twitter of e-mail. Met de resultaten zal GroenLinks in de komende raadsperiode aan de slag gaan om te kijken hoe de leegstaande panden benut kunnen worden. “Studenten zitten te springen om een kamer, terwijl kantoren leegstaan. Dat is toch zonde,” aldus student en kandidaat-raadslid Jan Thijs Leeuwrik Nieborg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×