Studentenkamers in Nieuweroord

Studentenhuisvester DUWO is gestart met de verbouwing van de voormalige zusterflat Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg tot 264 studenteneenheden. De gemeente Leiden verhuurt Nieuweroord tijdelijk aan DUWO om daar vanaf 2 april 264 studentenkamers te realiseren. Nieuweroord is via makelaar DTZ Zadelhoff te koop aangeboden aan projectontwikkelaars voor de herontwikkeling van het pand. Naar verwachting worden deze nieuwbouwplannen medio 2012 gerealiseerd. Tot die tijd huurt DUWO het pand van de gemeente ten behoeve van 264 studentenhuisvesting.

Wethouder Pieter van Woensel (RO, Binnenstad en Publiekszaken) is blij met de verhuur aan DUWO: “Gezien de woningnood onder de studenten is het jammer om zo’n groot pand een lange tijd onbenut te laten.”

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×