ChristenUnie houdt debatcafé over Islam

Aanstaande maandag organiseert de ChristenUnie Leiden een debatcafé over de islam. Onder leiding van Rien Rouw zullen Gert-Jan Segers (directeur Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie), prof. Maurits Berger (hoogleraar ‘Islam in de Westerse wereld’, Universiteit Leiden) en Emine Güney (Mimar Sinan Moskee Leiden) de discussie aangaan over het karakter van de islam, de integratie van moslims in Leiden en over de houding van moslims en autochtone Nederlanders ten opzichte van elkaar.

Segers bracht afgelopen najaar een studie uit over de zoektocht naar onze nationale identiteit in een samenleving die worstelt met een identiteitscrisis en immigratie uit niet-westerse landen. Hoe tolerant staan moslims in Leiden eigenlijk tegenover vrijheden in het Westen? En hoe tolerant zijn wij Nederlanders nu zelf? Van nieuwkomers vragen wij om zich aan te passen, maar waaraan precies?

Het debatcafé vindt plaats in Wijkgebouw Staalwijk, Herenstraat 45. Zaal open: 19.45 uur, aanvang: 20.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×