Verbaan in hoger beroep vrijgesproken

De Leidse vastgoedondernemer Jan Verbaan is in hoger beroep vrijgesproken van ‘opruiing tot geweld’ tegen PvdA-wethouder Marc Witteman. Eerder werd Verbaan door de politierechter wel veroordeeld voor zijn uitlatingen.

In augustus 2007 nam Verbaan het op geheel eigen wijze op voor (toekomstige) bewoners van Roomburg die boos op de gemeente waren over de geplande komst van een asielzoekerscentrum in hun wijk. “Ik zou het wel weten,” zei Verbaan destijds: “Je hebt in Roomburg zo’n 1000 gedupeerden. Als die allemaal een steen bij wethouder Witteman door de ruiten gooien moet je eens zien hoe snel het wordt teruggedraaid. Die mensen krijgen dan misschien wel 100 of 150 euro boete, maar die betaal ik dan voor maximaal 1000 bakstenen”.

Advertentie

Leiden Jan Verbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×