Officiële opening Leidse Stadsgehoorzaal

Maandag 15 februari vindt de officiële opening plaats van de Stadsgehoorzaal Leiden. Daarmee rondt de Leidse concertzaal een periode van ruim drie jaar af, waarin het gebouw is gerenoveerd en er een nieuwe zaal, de Aalmarktzaal, is bijgebouwd. Het eerste concertseizoen na de verbouwing is al in oktober vorig jaar van start gegaan. In de eerste maanden, die als proefperiode dienden, zijn de laatste details afgewerkt, mede met inbreng van het publiek, dat uitgebreid is geënquêteerd. Met de opening wordt ook de vertrouwde naam ‘Stadsgehoorzaal Leiden’ in ere hersteld. De Stadsgehoorzaal heeft sinds juni 2009 een nieuwe directie. Als algemeen en artistiek directeur is Bart van Mossel aangetrokken. Hij geeft ook leiding aan de Leidse Schouwburg, waarmee een samenvoeging vanaf 1 januari 2011 is gepland. Met ingang van komend seizoen wordt de programmering van de beide organisaties op elkaar afgestemd. Het nieuwe programma wordt 1 april bekendgemaakt.

De genodigden voor de officiële opening krijgen concerten te horen in alle zalen en foyers van de Stadsgehoorzaal. De opening start met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde Leidse Stadsconcert Ouverture. Het huisensemble Amsterdam Sinfonietta treedt op. Ook te beluisteren zijn het Combattimento Consort en De Veenfabriek, vanaf komend seizoen vaste bespelers van de Stadsgehoorzaal.

De nieuwe Aalmarktzaal biedt ruimte aan 350 bezoekers en krijgt al veel lof voor de uitzonderlijk goede akoestiek, net als de Stadsgehoorzaal (824 stoelen) die internationaal bekend staat om de fraaie klank. Dankzij de extra nieuwe zaal is de Stadsgehoorzaal voor de universiteitsstad Leiden ook een multifunctionele en aantrekkelijke congreslocatie geworden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×