Burgemeester Lenferink gaf vandaag de start van de campagne van de gemeente om zoveel mogelijk kiezers naar het stemlokaal te trekken. (Foto's: Chris de Waard).

Campagne gemeenteraadsverkiezingen van start

Burgemeester Lenferink heeft vanavond in het stadhuis de campagnestart gegeven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. De gemeente roept daarin iedereen op vooral te gaan stemmen. Daarvoor worden posters, advertenties, stempotloden en een speciale verkiezingswebsite ingezet. Lenferink zei het goed te vinden dat er veel partijen meedoen, in Leiden zijn dat er 12, maar hoopt niet dat ze allemaal in de gemeenteraad terecht komen: “Het is al moeilijk genoeg met negen partijen, laat staan met 12.”

Door de problemen met de betrouwbaarheid van de stemmachines wordt er weer gewoon met het rode potlood gestemd. “Dat is ook veel beter,” vindt burgemeester Lenferink: “Dan hebben we tenminste een echte spannende uitslagenavond en komen niet alle uitslagen al meteen binnen.” Die uitslagenavond wordt 3 maart gehouden in de Pieterskerk en is voor iedereen toegankelijk.

Voor het zover is, wordt er in De Waag nog een groot lijsttrekkersdebat gehouden op zaterdag 27 februari van 14.00 tot 17.00 uur. Dat wordt georganiseerd door het Leidsch Dagblad in samenwerking met de griffie van de gemeente Leiden. Ook tijdens een aantal andere bijeenkomsten kruisen de verschillende partijen de degens over tal van onderwerpen. Zo is er vanavond (dinsdag) een roze debat bij het COC en organiseert de Stichting 55+ Leiden donderdag een lijsttrekkersdebat in het Volkshuis over zorg, wonen, cultuur en verkeer. De aanvangstijden staan op de verkiezingskalender van de gemeente.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×