Gemeente niet akkoord met rectificatie Leidsch Dagblad

Donderdag verschijnt in het Leidsch Dagblad een hoofdredactioneel artikel waarin de krant erkent dat een eerder gepubliceerd opiniestuk van politiek verslaggever Binnert Glastra niet klopte. burgemeester Lenferink en wethouder Witteman spanden naar aanleiding van de artikel een kort geding aan, dat diende eind januari. De rechter vroeg de partijen een ultieme poging te doen om de zaak onderling te regelen, bijvoorbeeld door een hoofdredactioneel artikel waarin de krant toegeeft dat men eerder de plank missloeg. Dat doet het Leidsch Dagblad donderdag dus, maar wel met de toevoeging dat de gemeente het aan zichzelf te danken heeft. Als de bewijzen waarmee de gemeente tijdens het kort geding kwam, eerder ook gewoon aan de krant waren gegeven, was het gewraakte artikel nooit verschenen. Die laatste toevoeging wil de gemeente niet accepteren, zodat de rechter mogelijk alsnog uitspraak zal moeten doen.

Redactiechef Willem Spierdijk van het Leidsch Dagblad hoopt er voor donderdag alsnog uit te komen met de gemeente, zodat de zaak met het komende artikel kan worden gesloten. Burgemeester Lenferink noemt het spijtig dat er tot nu toe geen overeenstemming is bereikt.

Advertentie

Leiden rechtzaakld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×