Belasting legt Leiden naheffing op van bijna 3 miljoen

Bij een belastingcontrole heeft de gemeente Leiden een naheffing gekregen van 2.850.000 euro. De fracties van de VVD en GroenLinks zijn woedend en hebben het college in schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. De partijen vragen zich af waarom de gemeente kennelijk geen controle heeft over haar uitgaven. In een brief aan de gemeenteraad heeft het college medegedeeld dat bij een belastingcontrole is gebleken dat er te weinig belasting is betaald. Mogelijk gaat het om een veel groter bedrag, maar door een schikking met de fiscus hoeft er uiteindelijk ‘maar’ € 2.850.000 te worden betaald. De fracties van de VVD en GroenLinks vragen zich af welke problemen er nog meer onder de mat verborgen liggen. “Telkens duikt er weer wat op. Ook bij de verbouwing van het stadsbouwhuis was er een foute berekening gemaakt.”

VVD-raadslid Jean Hermans vindt het vreemd dat de raad pas iets krijgt te horen op het moment dat er al een compromis is gesloten: “Niet voor het eerst waarschuwen we het college voor het feit dat ze de uitgaven slecht beheersen en soms niet weten wat de verplichtingen precies zijn. Gisteren kwam wethouder van de Berg ook al met een brief over BTW; die ging  over de BTW van het sportbedrijf. Daar heeft ze afspraken gemaakt voor het sportbedrijf over de periode 2002-2008. Vandaag ook nog een brief van burgemeester Lenferink, ook over de BTW, het komt allemaal niet  overtuigend over.”

Hans van Egdom van GroenLinks is ook bezorgd: “Zulke gigantische bedragen moeten altijd door de burgers van Leiden worden opgehoest. We willen weten of er nog meer projecten zijn waarbij de BTW fout is berekend. Het zou veel beter zijn als de gemeente in een vroeg stadium met de Belastingdienst om tafel gaat zitten. Dat geeft duidelijkheid en voorkomt dit soort genante vertoningen.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×