Provincie jaagt reizigers uit het OV

“De Provincie Zuid-Holland jaagt met de OV-chipkaart reizigers uit het openbaar vervoer.” Dat is de conclusie van de SP. De partij constateert aan de hand van een onderzoek, dat 12,5% minder mensen met het openbaar vervoer zullen gaan als de OV-chipkaart is ingevoerd. De reden van die reizigersafname is de volgens de SP bewust ingevoerde prijsverhoging. Volgens Statenlid Erik Maassen wordt de prijsstijging veroorzaakt doordat de provincie bij de invoering van de OV-chipkaart uitgaat van de opbrengsten van de vervoersbedrijven. Die moeten van de provincie gelijk blijven. Naar de mening van Maassen stelt de provincie daarmee de winstcijfers van de vervoersbedrijven boven de aanpak van het fileprobleem. Bovendien houdt de provincie zich volgens het Statenlid niet aan de opdracht van staatssecretaris Huizinga, die de Tweede Kamer onlangs nog meldde dat de tarieven bij de invoering van de chipkaart gemiddeld niet mogen stijgen. In Zuid-Holland is die stijging aldus de SP gemiddeld 28,7%. De partij wil de kwestie zo snel mogelijk aan de orde stellen in de Provinciale Staten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×