Namens de gemeenteraad kreeg Steegh van de plaatsvervangend voorzitter van de raad, Greetje van Gruting, een afscheidscadeau. Een boekje met zeefdrukken. (Foto's: Chris de Waard).

Steegh in de startblokken voor terugkeer

Gisteren namen de Leidse gemeenteraad en het college officieel afscheid van de in januari opgestapte GroenLinks-wethouder John Steegh. Maar niet voor lang als het aan hem zelf ligt. Steegh gaat zich de komende weken inzetten voor de verkiezingscampagne van zijn partij en hoopt op een goede uitslag, zodat hij na 3 maart opnieuw kan aantreden als wethouder in Leiden. “Want dat is de leukste baan van de wereld,” zei Steegh tijdens zijn afscheidsspeech in een bijzondere raadsvergadering. “Stranden zo kort voor de eindstreep voelt zwaar, maar het kon niet anders,” vindt Steegh ook nu nog.

Mensen vroegen hem de afgelopen weken vaak of zo’n parkeergarage een crisis nou wel waard was geweest. Daarop komt een volmondig ja: “Als je zelf op de vuile Morsweg geen verkeersmaatregelen wilt nemen, waar dan wel?” Steegh waarschuwde verder voor partijen die in de campagnes lastenverlichting beloven. Door de bezuinigingen heeft Leiden straks 15 tot 20 miljoen minder te besteden.

Burgemeester Lenferink roemde Steegh in zijn afscheidswoord om zijn grote deskundigheid als bestuurder. Ook vond Lenferink de ‘garage-crisis’ volstrekt overbodig en slecht voor het aanzien van Leiden en de stabiliteit van het stadsbestuur. Aansluitend was er in De Waag een afscheidsreceptie.

Advertentie

Leiden steeghweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×