Kindercollege over de kou

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die niet bang zijn voor de kou, zijn zondag welkom bij Museum Boerhaave. Museumdirecteur professor Dirk van Delft, die ook bijzonder hoogleraar Materieel erfgoed van de faculteit natuurwetenschappen aan de Universiteit van Leiden is, geeft dan een kindercollege over temperatuur en kou. Hij leert zijn toehoorders van alles over de beweging van moleculen, over extreme kou van – 273,15 graden, het koudste plekje op aarde en de effecten en het nut van extreme kou. Om het nog interessanter te maken, demonstreert het enthousiaste team van Rino freezing physics diverse spectaculaire koude proefjes. Na afloop van het college is er een rondleiding langs de tentoonstelling NewtonMania. Het college begint om 13.00 uur en de rondleiding ongeveer een uur later.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×