Nieuwe stadsstedenbouwer voor Leiden

Leiden heeft een nieuwe stadsstedenbouwer, genaamd Maarten Schmitt. Schmitt, die Donald Lambert opvolgt, richt zich als ruimtelijk strateeg op de uitwerking van de structuurvisie en stadsvisie `Leiden, stad van ontdekkingen’. Hij is intermediair tussen de gemeentelijke stedenbouwkundigen en de regio en andere overheden als het gaat om ruimtelijke ontwikkelingen. Hij gaat de regie voeren over de ruimtelijke kwaliteit in de stad en met name in de binnenstad.

Schmitt heeft bouwkunde, Architectuur en Stedenbouw gestudeerd. Hij heeft al de nodige ervaring opgebouwd, als stadsarchitect van Groningen en Den Haag. Verder is hij betrokken geweest bij een aantal internationale projecten, zoals de prijsvraag voor de Potzdammerplatz en het ontwerp van het masterplan Vegesackin Bremen. Ook heeft hij zitting gehad in jury’s van onder meer Europan, Archiprix en het Jaarboek Landschap. Nu is hij voorzitter van de commissie Architectuur, Stedenbouw, Landschapsarchitectuur, Monumenten en Archeologie van de Raad voor Cultuur, het wettelijke adviesorgaan van de regering op het gebied van kunst, cultuur en media.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×