Voor 1,3 miljoen coke in beslaggenomen

Afgelopen weekend is op Schiphol in een zending rozen uit Colombia cocaïne ontdekt. Het witte poeder bleek geraffineerd verstopt in het karton van de langwerpige bloemendozen. De drugsvlucht was zaterdag opgestegen van het internationale vliegveld El Dorado bij Bogota en na een tussenlanding in Puerto Rico non-stop doorgevlogen naar de luchthaven van Amsterdam. In verband met deze cocaïnesmokkel zijn door de Nationale Recherche zondag de 41-jarige importeur van de bloemen uit Leiderdorp en een 36-jarige man uit Lisse aangehouden. Een dag later volgde de aanhouding van een derde verdachte, een 43-jarige man uit Leiderdorp. Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op een geldbedrag van 65.300 euro, computers en administratie.

In een garagebox in Leiderdorp nam de Nationale Recherche zondag een doos vol stukken karton van rozendozen in beslag, waar ook cocaïne in bleek verstopt. Deze drugs zijn vermoedelijk afkomstig van een eerdere zending op de ‘bloemenlijn’ uit Colombia. In totaal is door de Nationale Recherche ongeveer negen kilo cocaïne in beslag genomen. De straatwaarde van de cocaïne is – wanneer deze zoals gebruikelijk twee keer wordt versneden – ongeveer 1,3 miljoen euro.

Zowel in de voor- als achterkant van elke doos met snijbloemen was door drugshandelaren 20 gram in cellofaan verpakte cocaïne verborgen. Rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), het Cargo HARC-team en opsporingsambtenaren van de Douane waren de hele dag bezig om de drugs weg te snijden uit de 200 dozen met in totaal zo’n 20.000 ‘cokerozen’.

Twee van de drie verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De man uit Lisse is inmiddels in vrijheid gesteld. In Colombia zetten politie- en justitiediensten het onderzoek naar de herkomst van de cocaïne voort.

Advertentie

Regio cokerozen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×