Jeroen Leenders is winnaar van de 32e editie van het LCF. (Foto: VARA Leids Cabaret Festival).

Jeroen Leenders wint Leids Cabaret Festival

Zomaar een stukje uit het juryrapport over de performance van Jeroen Leenders: “Vanaf het moment dat Jeroen het podium opwandelt ben je verbaasd over het gemak waarmee hij daar staat. Een simpele hoi en aanmaning tot klappen… “Ja, klapt nog waar wah” maakt duidelijk dat hij weet wat hij daar komt doen. Zijn opmerking over zijn thuisland, de bufferzone, maken dat je deze Belgische, bebaarde man meteen in je hart sluit. De underdog positie aannemen in Nederland is nooit een slecht idee. Niet dat hij ons later niet om de oren slaat met ons koloniaal verleden en ook naar goed bier moet hier gezocht worden, maar we kunnen al een heleboel hebben. En hij bezit ook de gave dat je zijn grappen gewoon niet kan navertellen. Jeroen moet je zelf gezien hebben.” Hij won afgelopen in een uitverkochte Leidse Schouwburg dan ook de juryprijs bij de 32e editie van het Leids Cabaret Festival. De publieksprijs ging naar Emilio Guzman.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn; de drie finalisten, naast de twee eerder genoemden stond ook Bart Cannaerts in de finale, gaan op tournee en doen de finale de komende maanden nog een aantal keren dunnetjes over in de kleine zalen van de grote Nederlandse theaters.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×