Speciaal hiervoor ontworpen tafeltje van vormgever Ramin Visch, foto: Museum de Lakenhal.

Onno Blom presenteert Leidse kunstenaars in krant en museum

Onder de titel ‘Stad van verf’ presenteert Onno Blom gedurende 22 weken telkens een werk van een belangrijke Leidse kunstenaar in het Leidsch Dagblad. Iedere zaterdag wordt de krant met dit artikel neergelegd op een speciaal bijgeschoven tafeltje in Museum de Lakenhal. Het project is een samenwerking tussen het museum en het Leidsch Dagblad. Bezoekers, die de laatste zaterdageditie van het Leidsch Dagblad bij zich hebben krijgen 50 procent korting op de toegangsprijs tot het museum.

De serie is op 2 januari gestart met een artikel over Cornelis Engebrechtsz. en inmiddels zijn de topstukken van Lucas van Leyden, Isaac Claesz. van Swanenburg, David Bailly, Rembrandt van Rijn, Jan van Goyen en Jan Lievens door Blom beschreven en toegelicht. Gerrit Dou, Jan Steen en vele anderen staan op het programma en zullen in de komende weken volgen.

Eind mei verschijnt de serie in een boek, dat wordt uitgegeven door HDC Media in het kader van het 150-jarig bestaan van het Leidsch Dagblad.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×