Rector Magnificus Paul van der Heijden van de Universiteit Leiden vroeg om stabiliteit in het lokale bestuur en om tempo. Bijvoorbeeld bij de realisatie van 2000 studentenkamers bij Lammenschans: "Prachtig natuurlijk, maar wanneer zijn ze klaar?"

Bomvolle Aalmarktzaal bij studentendebat

Er kon werkelijk niemand meer bij dinsdagavond in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal. Zaal en balkon waren afgeladen met belangstellende studenten die niet alleen de lijsttrekkers van de negen zittende partijen kwamen aanhoren, maar een debat met vier landelijke politici op de koop toe kregen.

Voor het zover was spraken burgemeester Lenferink en rector magnificus Paul van der Heijden van de Universiteit Leiden de zaal en elkaar toe. Beiden benadrukten het belang van een goede samenwerking tussen stad en universiteit. Van der Heijden deed een dringend beroep op Leiden om de universiteit te koesteren. Samen met het LUMC en het Bio Science Park is die kenniseconomie goed voor zo’n 15.000 banen. “Wij hebben behoefte aan stabiele politiek en tempo! Blijf vier jaar zitten en blijf bij elkaar,” was de hartekreet van de rector magnificus.

Hij benadrukte het belang van voldoende woonruimte voor studenten in Leiden. Niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst. De universiteit gaat de komende jaren naar verwachting groeien van zo’n 20.000 naar 24.000 studenten en die moeten allemaal ergens wonen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×