De studenten werden bij binnenkomst in de Stadsgehoorzaal overladen met folders, posters, sp-sponsjes, kaartspelen, vvd-condooms, pennen en alles wat de partijen nog meer hadden verzonnen in hun strijd om de gunst van de kiezers. (Foto's: Chris de Waard).

Politiek wil verboden afstudeerborrels legaliseren

Een goed en vaak inhoudelijk verkiezingsdebat werd dinsdagavond georganiseerd voor Leidse studenten. Hoewel de paden redelijk platgetreden waren, zo werd er gediscussieerd over vrije sluitingstijden, de RijnGouweLijn en de band tussen de universiteit en de stad, kwam er toch nog een verrassing uit de hoed van de studenten die massaal op kwamen dagen. De afstudeerborrels op de verenigingen blijken onder druk te staan. Omdat er op zo’n borrel ook niet-studenten komen, zijn ze eigenlijk niet toegestaan. Verenigingen mogen geen buitenstaanders toelaten, dat levert valse concurrentie op voor de Leidse horeca. Maar dat ook afstudeerborrels daar onder vallen ging ook de Leidse politici te ver. “Dat moet gewoon kunnen op je eigen vereniging.” Het punt wordt meegenomen in het overleg dat de gemeente periodiek met de horecaondernemers heeft.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×