Milieuvriendelijke busjes voor Stadsparkeerplan

Gisteren heeft het Leidse college van burgemeester en wethouders eindelijk het besluit genomen mee te betalen aan de aanschaf van nieuwe, milieuvriendelijke busjes voor de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL). Voormalig wethouder John Steegh had het plan om geld uit te trekken voor de aanschaf van acht aardgasbusjes, al klaar liggen voor zijn vertrek. De plannen hebben blijkbaar in een la gelegen en worden nu dan eindelijk uitgevoerd. Ruim een jaar geleden nam Steegh al het eerste schone busje in gebruik. Fractie en wethouder van GroenLinks hebben al jaren geijverd voor de vervanging van de oude en vervuilende dieselbusjes van SSL. Pieter Kos (fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks): “Het past helemaal in wat ons de komende jaren voor ogen staat: een autoluwe binnenstad, met parkeervoorzieningen aan de rand van de stad. Van daaruit worden bezoekers van het centrum confortabel naar hun plaats van bestemming gebracht, met schoon vervoer! Zo wordt Leiden bereikbaarder én leefbaarder”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×