Ruim 200 lege verdiepingen in binnenstad

In de binnenstad is nog heel wat woonruimte beschikbaar. Uit een inventarisatie van de gemeente blijkt dat er in de Breestraat, Haarlemmerstraat, Steenstraat en Donkersteeg ongeveer 250 verdiepingen leeg staan. Deze ruimten die zich veelal boven winkels bevinden, kunnen worden omgebouwd tot woningen. In het kader van het Programma Binnenstad, wil het college het wonen boven winkels nieuw leven inblazen. Dit draagt onder meer bij aan de sociale veiligheid. Burgemeester en wethouders bereiden een nota voor, die het wonen boven winkels moet stimuleren. Zo komt er met dit doel een speciale subsidieregeling. Nog vooruitlopend op de nota gaan er al een paar voorbeeldprojecten van start, aan Haarlemmerstraat 5, 7, 9 en 222-224 en Breestraat 117.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×