PvdA trekt stekker uit vierde kabinet Balkenende

Bijna 16 uur heeft het kabinet gisteren en vannacht geprobeerd om het eens te worden over het al dan niet verlengen van de Nederlandse missie in Uruzgan. Dat is niet gelukt. Vanmorgen vroeg viel het kabinet toen bleek dat de PvdA niet kon leven met een voorstel waarbij alle opties, dus ook een verlengd verblijf, onderzocht mochten worden. Eerder was zo’n onderzoek in het kabinet wel afgesproken. Nu de PvdA-bewindslieden zijn opgestapt, zal Premier Balkenende later vandaag het ontslag van zijn kabinet aanbieden bij Koningin Beatrix. Over ongeveer drie maanden zijn er dan Tweede Kamerverkiezingen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×