Zilveruitjes gevraagd voor Stampod

De Stichting Samenwerkende Podia Leiden STAMPOD heeft gisteren een brief gestuurd naar de Leidse Gemeenteraad om aandacht te vragen voor de financiële noodsituatie van de kleinere Leidse podia. Onder het motto ‘Gevraagd: Zilveruitjes voor Stampod’ legt de stichting het belang van de kleine podia uit, die onmisbaar zijn in vernieuwing, experimenten en kunstzinnig onderzoek. “Deze broedplaatsen geven de oudste universiteitsstad van Nederland een extra dynamiek, naast de fraaie schouwburg, de vernieuwde Stadsgehoorzaal, het LAKtheater en het Scheltemacomplex “, aldus Stampod.

Door de afschaffing van de rijksregeling en het stoppen van bijdragen door de gemeente vervallen de structurele bijdragen van € 15.000 én van € 26.000 per jaar. Bovendien is de huursubsidie van € 8.300 voor het pandje, grenzend aan de Tuinzaal, dat dienst doet als kantoor, opslag, vergaderruimte, kleedruimte en toiletvoorziening voor de artiesten, per 1 januari 2010 al stopgezet.

De kleinenere, Leidse podia, verenigd in Stampod, zijn:
– Made in Leiden – Folkclub Horus – Cultureel Centrum De X – Burcht Jazz, Burcht Klassiek, Burcht Literair – Jazzpodium Hot House – Jeugdtheaterschool Ins Blau – Leidse Vereniging van Popmuzikanten – Q-bus – Fields Of Wonder.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×