Janine Clement en Pieter van Woensel, foto: Johan Steenbergen Fotografie.

Pieter van Woensel en Janine Clement starten opknapbeurt Aalmarktgebied

Vandaag hebben wethouder Pieter van Woensel (RO, Binnenstad, Publiekszaken) en raadslid Janine Clement de aftrap gegeven voor een opknapbeurt van de panden aan de Aalmarkt. Gehuld in overal staken zij samen de handen uit de mouwen om de kozijnen te schuren van een pand aan de Aalmarkt nummer 11. Veel van de oude panden zijn vervallen en slecht onderhouden. De opknapbeurt is als tijdelijke ‘make-over’ bedoeld, want over twee jaar zullen de echte bouwactiviteiten starten. De begane grond en etalages van de panden worden gevuld met creatieve uitingen van kunstenaars en culturele organisaties vanuit het Cultuurfonds Leiden.

Het echte schilderwerk zal worden uitgevoerd door De Zijlbedrijven samen met een aantal leerlingen van de bouwopleiding Rijnland. De panden worden, na een historisch kleurenonderzoek, in de authentieke kleuren geschilderd.

Cultuur Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×