Pieter van Woensel en Janine Clement starten opknapbeurt Aalmarktgebied

3

Vandaag hebben wethouder Pieter van Woensel (RO, Binnenstad, Publiekszaken) en raadslid Janine Clement de aftrap gegeven voor een opknapbeurt van de panden aan de Aalmarkt. Gehuld in overal staken zij samen de handen uit de mouwen om de kozijnen te schuren van een pand aan de Aalmarkt nummer 11. Veel van de oude panden zijn vervallen en slecht onderhouden. De opknapbeurt is als tijdelijke ‘make-over’ bedoeld, want over twee jaar zullen de echte bouwactiviteiten starten. De begane grond en etalages van de panden worden gevuld met creatieve uitingen van kunstenaars en culturele organisaties vanuit het Cultuurfonds Leiden.

Het echte schilderwerk zal worden uitgevoerd door De Zijlbedrijven samen met een aantal leerlingen van de bouwopleiding Rijnland. De panden worden, na een historisch kleurenonderzoek, in de authentieke kleuren geschilderd.

Delen

3 reacties

  1. Tja, dat krijg je er nu van als de aannemer failliet gaat en het al betaalde voorschot foetsie is.

    "De begane grond en etalages van de panden worden gevuld met creatieve uitingen van kunstenaars en culturele organisaties vanuit het Cultuurfonds Leiden."

    Het megalomane Aalmarktplan gereduceerd tot bescheidener proporties zullen we maar zeggen. ’t Heeft wel wat gekost, maar daarvoor krijgt het volk toch maar mooi wat "creatieve uitingen".

  2. tja, Ruimtelijk Ordening is natuurlijk jaren in handen van de Portomonee van de Ander geweest, he. En van die club weet je dat al hun megalomane projectjes wel wat mogen kosten: anders stop je geen zwaarverslaafden in een pand wat je voor miljoenen verbouwd hebt, en waar de kopers voor in de rij staan. Wat een mazzel dat er nu een wethouder opzit die wel op de centjes past! Ik hoop dat hij op die portefeuille mag en kan terugkeren!

  3. Tja, Financiën is natuurlijk jaren in handen van de Verkwistende Volksbedriegers en Demagogen geweest. En van die club weet je dat het wel wat mag kosten als hun vriendjes kunnen profiteren. Anders gooi je geen bergen geld naar aannemers, adviesbureaus en onroerend goedspeculanten.

Over de auteur

Je bent nu offline