Voorbeeld van namaak ING bericht.

Politie waarschuwt voor internetfraude

Sinds januari zijn criminelen flink bezig, om aan argeloze ING klanten hun gegevens te ontlokken en zodoende de bankrekeningen te plunderen. Heel geraffineerd zenden zij een mail, die zogenaamd afkomstig is van de ING, om te waarschuwen tegen internetcriminelen. Via een link komt de bezoeker op een site, die bedrieglijk echt op die van de ING lijkt en waarbij natuurlijk om allerlei persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Er zijn diverse varianten in omloop. De politie waarschuwt dan ook, dat de echte bank nooit om wachtwoorden, inlogcodes, Tan-codes en mobiele telefoonnummers vraagt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×