Verzet bestuursleden gevraagd tegen Wilders

Alfred Blokhuizen, Statenlid GroenLinks Zuid-Holland, doet een oproep aan bestuursleden om zich te verzetten tegen Wilders en zijn PVV. Blokhuizen zou volgens zijn zeggen wakker liggen van het schrappen van subsidies voor instellingen, die vrouwen met hoofddoekjes toelaten, zoals het verenigingen, scholen, kinderdagverblijven, WMO instellingen, jeugdzorg en sportclubs. Dit standpunt van de PVV werd met een staande ovatie door haar eigen aanhang ontvangen. Blokhuizen vindt, dat een bestuur niet mag discrimineren, wat zeer waarschijnlijk ook niet gebeurt, maar het simpele feit, dat een vrouw met een hoofddoekje vrijwilligerswerk doet, is volgens de PVV al voldoende om de tent te sluiten.

De oproep van Blokhuizen is dan ook gericht aan bestuurders van sportkoepels, verenigingen, scholen enz.: “Laat dit niet gebeuren. Laat u niet chanteren. Word geen verlengstuk van een “religie” die PVV heet. Kom op voor ál uw leden. Kom op voor ál uw vrijwilligers en beroepskrachten. Laat u niet misbruiken voor een apartheidsysteem in oprichting. Laat u niet dwingen tot onwettig en immoreel handelen”.

De Volkskrant meldt vandaag, dat een op de drie ambtenaren overweegt op te stappen als hij onder een PVV-bestuurder moet werken. Zes op de tien heeft er problemen mee voor de PVV te werken. Deze cijfers komen voort uit een enquête onder ambtenaren van het Rijk, provincies en gemeenten.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×