Lijsttrekker Daan Sloos wil mensen niet dwingen om Leidenaar te worden. Zelfs de hoofddoekjes mogen opblijven. (Foto: Chris de Waard).

Leefbaar Leiden: "Laat die hoofddoekjes maar op"

Leefbaar Leiden keert zich tegen het ‘Wilders-standpunt’ dat hoofddoekjes verboden moeten worden. Daan Sloos, lijsttrekker van Leefbaar Leiden vindt weliswaar dat mensen die in Leiden wonen pas echt Leidenaar zijn als ze volop meedoen in de samenleving, maar wil ze daar niet toe dwingen. “Laat die hoofddoekjes maar op,” zo zei hij afgelopen middag tijdens het lijsttrekkersdebat in De Waag. “Als je jezelf uitsluit ben je geen echte Leidenaar,” zo vindt Sloos die mensen niet wil dwingen om te integreren: “Iedereen moet Leidenaar willen zijn. Dat betekent Nederlands spreken en je aanpassen aan de Leidse gewoonten.” Daar hoort volgens Sloos bijvoorbeeld ook Haring & Wittebrood op 3 oktober bij.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×