Debat over toekomst regionale media

De Universiteit Leiden en het Leidsch Dagblad organiseren vanavond een debat over de toekomst van regionale media. Zijn de gedrukte media ten dode opgeschreven? En zo ja, hoe gaat het dan met de regionale nieuwsvoorziening? Levert internet voldoende op om de regionale pers in stand te houden en blijft deze in welke vorm dan ook de waakhond van de samenleving of is de rol van de pers uitgespeeld? Deze en andere vragen komen vanavond aan bod. Eén van de deelnemers aan het debat, Jeroen Maters, heeft al een uitgebreide analyse over de toekomst van het het Leidsch Dagblad geschreven.

Aan het debat nemen Jan Geert Majoor (hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad), Rimmer Mulder (oud-hoofdredacteur Leeuwarder Courant en lid van de commissie Brinkman), Kees Boonman (docent Journalistiek en Nieuwe Media bij de Universiteit Leiden en politiek verslaggever en presentator van TROS Kamerbreed) Ton van Brussel (directeur platform van discussie De Rode Hoed en oud-hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad) en Jeroen Maters (directeur Maters en Hermsen, bureau voor – vernieuwende – bedrijfsjournalistiek) deel. De gespreksleider is Annemiek Ruygrok, redacteur bij het Leidsch Dagblad.

Het debat vindt plaats in het Klein Auditorium in het Academiegebouw aan het Rapenburg 73 in Leiden en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich wel aanmelden via www.leidschdagblad.nl/acties.

Advertentie

Leiden Regio ldtoekomst Leidsch Dagblad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×