Peter Labrujère, de nummer 18 van de Stadspartij Leiden Ontzet, schrok wel even toen bleek dat hij (met 514) voorkeurstemmen in de raad is gekozen. "Ik had me niet voor niets op plek 18 laten zetten, maar ik ga het wel doen," aldus 'Lab' direct na de bekendmaking. "We gaan eerst die ambtenaren eens aan het werk zetten. Er zijn er zeker 700 die geen idee hebben wat ze moeten doen." Nummer 2 van de SLO, Eli de Graaf (links op de foto), komt door de voorkeurstemmen van Labrujère niet in de raad. "Het is niet anders," zo reageert hij enigszins gelaten op het nieuws. (Foto: Chris de Waard).

Peter Labrujère en Vahit Köroğlu met voorkeurstemmen gekozen

Peter Labrujère van de Stadspartij Leiden Ontzet en Vahit Köroğlu van D66 zijn met voorkeurstemmen in de Leidse raad gekozen. Dat bleek eerder vanmiddag tijdens een speciale verkiezingslunch waar burgemeester Lenferink de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend maakte. Er zijn geen wijzigingen in zetels ten onzichte van de voorlopige uitslag van gisteravond. Door de voorkeurstemmen van Labrujère en Köroğlu grijpen Eli de Graaf (SLO) en Menno van der Land (D66) naast een raadszetel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×