Gemeente verliest kort geding tegen Leidsch Dagblad

Burgemeester Henri Lenferink en wethouder Marc Witteman hebben hun rechtzaak tegen het Leidsch Dagblad verloren. Dat meldt de krant die sinds eind december met de gemeente overhoop ligt over het artikel ‘Witteman weer in de fout?’ waarin de krant beweerde dat wethouder Witteman zonder machtiging een contract zou hebben getekend met de Stadsgehoorzaal. De burgemeester zou dat hebben willen verhullen door achteraf alsnog een machtiging te tekenen. Dat bleek niet te kloppen en de krant plaatste een rectificatie, nadat de gemeente tijdens de behandeling van een kort geding alsnog met bewijs op tafel kwam dat er niets aan de hand was. Voor de gemeente ging de rectificatie niet ver genoeg en dus deed de rechter vanmorgen alsnog uitspraak. De rechtbank vindt dat er in het artikel geen ‘ernstige verdachtmakingen’  tegen wethouder Witteman staan en dat de beschuldiging aan het adres van burgemeester Lenferink in een hoofdredactioneel artikel in het Leidsch Dagblad van 11 februari al voldoende is rechtgezet.

Bij de rectificatie op de voorpagina die Lenferink en Witteman eisten, op straffe van een dwangsom, bestaat nu volgens de rechtbank ‘onvoldoende belang’. De rechtbank heeft die eis afgewezen en de gemeente veroordeeld de kosten van het geding te betalen.

Leiden rechtzaakld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×