Joke van der Zijden verwerkt schuursponzen tot poëtische boomvormen, foto: PR.

Groeistuipen Leidse lente bij ARS

Tien Leidse kunstenaars exposeren wind- en weerbestendige textiele objecten op de sfeervolle binnenplaats van de kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae aan de Pieterskerkgracht. Op eigenzinnige wijze laten de tien kunstenaars hun interpretatie zien van het thema Groei-Groeistuip. Door de grote verscheidenheid, zowel in materiaal als beeldende kracht, is een spannende tentoonstelling ontstaan, die aanstaande zondag geopend wordt. Tijdens het Textielfestival van 24 tot 28 maart, is ook klein werk van deze kunstenaars te zien in de ARS-galerie.

Tegelijkertijd toont Jantine Koppert (Uithuizen, Groningen) hier haar groei-installantie ‘Dancing on Gaia’ en werkt Lichel van der Ende (Den Haag) er aan zijn interactieve project ‘Ongepast’.

De deelnemende Leidse kunstenaars zijn: Aart Korsuize, Alice Zitman, Bernadette Drenth, Hetty Arens, Joke van Dalen, Joke van der Zijden, Ludy Feyen, Marije Mommers, Nathalie Muller en Sylvia ten Kley.

De tentoonstelling loopt van 7 tot 28 maart. Meer info en openingstijden: www.arsaemula.nl

OPROEP: Van der Ende heeft voor zijn project ‘Ongepast’ duizenden puzzelstukjes nodig. Wie nog oude puzzels heeft, kan deze inleveren bij de balie van ARS.

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×