College legt zich neer bij uitspraak rechter

Het college van b&w gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter in het kort geding van de gemeente tegen het Leidsch Dagblad. Wel laat burgemeester Lenferink weten het jammer te vinden dat de rechter de eerdere rectificatie van de krant voldoende vindt. Lenferink noemt de uitspraak van de rechter verder ‘helder’: “Onze eis tot rectificatie is niet overgenomen. Wij hebben begrip voor deze uitspraak; het belang van het recht op vrije meningsuiting weegt terecht zwaar.”

Lenferink: “Op 11 februari heeft het Leidsch Dagblad op verzoek van de rechter in een hoofdredactioneel commentaar aangegeven dat ze verkeerd zaten in hun beschuldiging over het antedateren van een machtigingsbesluit. Ook is te lezen dat wethouder Witteman hierover niets te verwijten valt. En daarmee komen ze voor een deel tegemoet aan onze eis tot rectificatie van het artikel van 24 december. Maar niet volledig en dat was toen de reden dat we de rechter gevraagd hebben om alsnog te komen tot een uitspraak. Hoewel het Leidsch Dagblad erkende dat zij onwaarheden heeft gepubliceerd, werd in het hoofdredactioneel commentaar de schuld weer bij de gemeente gelegd. Wij vinden het jammer dat de rechter dit niet heeft meegenomen in zijn uitspraak. Maar wij respecteren het vonnis.”

Leiden rechtzaakld


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×