Eli de Graaf stond op nummer twee bij de SLO, maar werd gepasseerd door Peter Labrujère die met voorkeurstemmen werd gekozen. Lijsttrekker Jan Boer kon dat maar moeilijk verkroppen en heeft besloten om een stap opzij te doen. Hij gaat verder als duo-raadslid. De Graaf en Labrujère nemen de twee zetels van de SLO in. (Foto: Emile van Aelst/www.leidseglibber.nl).

Boer doet stap terug, De Graaf toch in de raad

Lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter Jan Boer van de Stadspartij Leiden Ontzet doet een stap opzij ten faveure van de nummer twee op de lijst Eli de Graaf. Donderdag bleek tijdens de bekendmaking van de definitieve verkiezingsuitslag dat De Graaf buiten de boot viel omdat Peter Labrujère met voorkeurstemmen in de raad was gekozen. Dat zat zowel Boer als Labrujère niet lekker. Daarop besloot Boer vandaag om plaats te maken voor Eli de Graaf. Jan Boer blijft wel wel actief voor de door hem opgerichtte Stadspartij Leiden Ontzet, maar dan als duo raadslid. De Graaf kan zijn geluk niet op en ziet uit naar het raadslidmaatschap.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×