Voorzitter Frank de Wit van D66 Leiden en Robert Strijk, directeur van het landelijke partijbureau van D66, zijn de twee wethouderskandidaten voor D66 Leiden. (Foto: Emile van Aelst/www.leidseglibber.nl).

Strijk en De Wit wethouderskandidaten D66

Voorzitter Frank de Wit van D66 Leiden en Robert Strijk, voormalig centrummanager en sinds enkele jaren directeur van het partijbureau van D66, zijn de wethouderskandidaten voor D66 Leiden. De partij van lijsttrekker Paul van Meenen vierde afgelopen avond een overwinningsfeest in het Scheltemacomplex. Daar ontvouwde Van Meenen de lijn die hij wil uitzetten voor de komende vier jaar. “We worden in elk geval geen nieuwe PvdA, we gaan niet heersen, maar dienen.” Van Meenen wil een ander bestuur voor de Sleutelstad. Een bestuur dat niet aan het begin van de collegeperiode van vier jaar alles dichttimmert, maar dat continu op zoek gaat naar meerderheden in de raad. “Op die manier kan de burger, via de raad, steeds invloed blijven uitoefenen op te nemen besluiten.” D66 voerde campagne onder het motto ‘Beter Leiden’. Als het aan Van Meenen ligt wordt dat de komende vier jaar ‘Samen leiden’. “”We hebben een kwart van de stemmen, maar dus ook driekwart van de stemmen niet. We hebben de anderen dus ook hard nodig.”

De overwinning van D66 kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De partij heeft vier jaar lang naar 3 maart toegewerkt met een duidelijk programma en heldere standpunten. Na het dramatische verlies van vier jaar geleden ging het lokale partijbestuur aan de slag en schreef onder leiding van Arjan Stoffels een scenario dat moest leiden tot 10 in 10. Tien zetels in 2010 dus. En dat heeft gewerkt. Het gaf Van Meenen wel een dubbel gevoel, afgelopen woensdagavond. Blijdschap overheerste, maar ook de enorme verantwoordelijk die de megawinst met zich meebrengt doet zich voelen. “Maar we gaan niet afrekenen, dat heeft de kiezer tenslotte al gedaan,” aldus van Meenen die met een nieuwe manier van besturen de zeggenschap terug wil geven aan de burger.

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×