De 13-jarige Leidenaar Florian van Strien voert actie voor de bieb in de Merenwijk. Via zijn site kan een petitie worden getekend.

13-Jarige voert actie voor ruimere openingstijden bieb

Dertien jaar is hij pas. Maar waar leeftijdsgenoten hun tijd achter computer of skateboard doorbrengen, is de Leidse Florian van Strien druk doende met een heuse actie voor ruimere openingstijden van de ‘bieb’ in de Merenwijk. Deze bibliotheek, gevestigd aan de Rosmolen, is sinds kort op zaterdag gesloten. De openingstijden (doordeweeks, twee tot vijf uur) vallen nu grotendeels onder schooltijd. Zodat juist kinderen geen boeken meer kunnen lenen. En dat, vindt Florian, is reuze jammer. ,,Misschien ben jij zelf een kind en vind je boeken maar saai, maar lezen is heel belangrijk. En ook volwassenen kunnen nu vaak niet meer naar de bibliotheek, omdat de openingstijden onder werktijd vallen’’.

Florian heeft een website gemaakt waarop mensen die het met hem eens zijn, een handtekening kunnen zetten. Inmiddels heeft hij er al meer dan 50 verzameld. Ook deelde hij folders uit in de bibliotheek, schreef hij brieven naar het bestuur en heeft hij politieke partijen benaderd. D66 heeft hem inmiddels al laten weten het helemaal met Florian eens te zijn.

Zijn moeder is zeker wel trots op haar zoon, ‘brugpieper’ op het Stedelijk Gymnasium? ‘’Zou kunnen..’’, zegt Florian wat aarzelend. De medewerkers van de bibliotheek zijn in elk geval blij met zijn actie. Hoe lang hij er mee doorgaat? ‘’Net zo lang tot het is gelukt’’.

Of hij het verhaaltje van tevoren nog wel even mag lezen, vraagt hij. Het is duidelijk, Florian komt er wel in het leven.

Zie voor meer informatie over zijn ‘biebactie’ www.biebmeeropen.tk.

Advertentie

Cultuur Leiden florian


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×