Bieb Merenwijk blijft dicht op zaterdag

De bibliotheek in de Rosmolen (Merenwijk) blijft op zaterdag gesloten. Dat antwoordde cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan op vragen van D66 raadslid Lise Lotte Kerkhof die met het voorstel kwam om de bieb dan in elk geval om de week op zaterdag open te stellen. “Te onduidelijk,” zo oordeelt de wethouder die van de directie van BplusC te horen heeft gekregen dat men daar streeft naar uniformiteit in de openingstijden. Alle wijkfilialen van de bibliotheek zijn op zaterdag gesloten, Alleen bij de Centrale Bibliotheek in de Nieuwstraat kunnen de lezers ook in het weekend terecht.

Het opnieuw openstellen van de wijkbibliotheek vindt BplusC ongewenst. Het is dan niet druk genoeg en daardoor te duur. Zeker in een tijd dat er ook bezuinigd moet worden.

Begin dit jaar voerde Merenwijker Florian van Strien (13 jaar) nog actie voor de openstelling op zaterdag. Zijn actiesite //www.biebmeeropen.tk/ is nog steeds online.

Cultuur Leiden florian


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×