Geen stoelendans bij Stadspartij

Dit weekend wist Sleutelstad.nl te melden dat lijsttrekker Jan Boer een stapje opzij doet ten faveure van de nummer 2 op de lijst van de Stadspartij Leiden Ontzet, Eli de Graaf. Deze viel net buiten de raad, doordat de nummer 18, Peter Labrujère, met voorkeurstemmen gekozen werd. Volgens een plaatselijk dagblad klopt dat niet. Boer zou weliswaar mogelijk in de toekomst plaats maken voor De Graaf, maar Labrujère zou in dat geval zijn zetel weer beschikbaar stellen aan Boer. “Klinklare onzin,” zegt Labrujère daarover: “De krant probeert ons gewoon zwart te maken zodat mensen mij van kiezersbedrog betichten. Ze proberen ons neer te zetten als een stelletje malloten, maar we zijn echt een heel serieuze club. Ik ben er echt trots op dat ik daar bij hoor. Ik ben gekozen en ga op het pluche; 100 % zeker. Ze hebben nu echt het Paard van Troje binnengehaald”.

Labrujère zit vol plannen voor de stad en is momenteel bezig die op papier te zetten. Hij hoopt op een coalitie met daarin ook de SLO. “Alle kleine partijen denken over veel zaken hetzelfde als D66. We kunnen dus heel wat gaan bereiken.” Speerpunt voor Labrujère zelf is Leiden op de kaart zetten als tweede touristenstad van Nederland. De eerste stappen heeft hij al gezet: “Ik ben vanmorgen met SBS6 bezig geweest. 21 Maart komt er een item over de Sleutelstad in het programma Hart van Nederland.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×